7 X Leuk om te doen tijdens je strandvakantie in Chalkidiki (Griekenland) >> (2024)

Onze allereerste vakantie als kersvers gezin ging naar Chalkidiki in Griekenland. Een bestemming die ik een paar jaar daarvoor had leren kennen toen ik voor een travelblogconferentie naar Thessaloniki ging. Nu zes jaar later zijn we terug op de mooie schiereilanden en ik kan met klem bevestigen: deze bestemming is perfect voor gezinnen met kids in iedere levensfase. De vriendelijkheid en family forward mindset van de Grieken draagt hier zeker aan bij. Dit keer logeerde we via Eliza was here in het en dat is met het geweldige privézwembad zeker een aanrader. Wat je allemaal op het schiereiland Kassandra kunt doen tijdens je vakantie in Chalkidiki? In deze travel guide zet ik de leukste dingen om te doen in Chalkidiki in Griekenland voor je op een rij.

7 X Leuk om te doen tijdens je strandvakantie in Chalkidiki (Griekenland) >> (1)

© Your Little Black Book

7 X Leuk om te doen in Chalkidiki tijdens je strandvakantie in Griekenland

Zon, zee, strand en onthaasten met uitzicht op de Egeïsche zee. Deze tips zijn perfect om te doen tijdens een strandvakantie in Chalkidiki.

Zeilen met Babasails

Een dag op het water is wat mij betreft een must in Chalkidiki. In de omgeving van Paliouri boek je via Babasails verschillende zeiltrips waarbij je eindeloos kunt zwemmen en snorkelen in de mooiste baaitjes. Er is een cruise van 7 uur, 5 uur of een sunset cruise die zo’n 3 uur duurt. Alle tours zijn privécharters en je kunt met de kapitein afstemmen wat je precies wilt doen en belangrijk vindt. De routes zijn allemaal net iets anders en je kunt zelf lekkere dingen meenemen voor aan boord. Ik vind het altijd zo geweldig om op het water te zijn. Het gevoel van vrijheid en de prachtige vergezichten gaan nooit vervelen. Tijdens deze cruise hebben we in het kristalheldere water gezwommen in het licht van de ondergaande zon. Magisch! Ik heb deze trip via het WhatsApp-nummer op de site geboekt. Ze adviseren dan direct welke boten en cruises er nog te boeken zijn in de periode dat je in Chalkidiki bent! Meer info & boeken >>

Iedere dag een andere beach club

Tijdens onze week in Chalkidiki hebben we bijna iedere dag een andere beach club bezocht. Van super hip tot chic of heel authentiek, je vindt het er allemaal. Goed om te weten: bij bijna alle beach clubs is er een minimum bedrag om te besteden aan eten en drinken in ruil voor de ligbedden met parasol. Neem ook waterschoentjes mee zodat je vanaf het kiezelstrand zo de zee in kunt lopen. Ontdek hier de leukste beach clubs in Chalkidiki >>

7 X Leuk om te doen tijdens je strandvakantie in Chalkidiki (Griekenland) >> (3)

Navagos Beach Bar © Your Little Black Book

Proef de Griekse keuken

Al van kind af aan ben ik gek op Grieks eten. De ingrediënten, kruiden en smaken vervelen mij nooit. Het is dan ook niet voor niets dat je ook in Nederland een wave ziet aan modernere Griekse restaurants van getalenteerde chefs met Griekse roots. In Chalkidiki zijn er tal van restaurants waar je authentiek Grieks kunt eten. Proef er de meest heerlijke koude salades als Tzatziki, fava bonen of tarama. Heerlijk met een huisgemaakt pitabroodje. Zelf ben ik ook enorm fan van gegrilde octopus, courgette fritters met feta en chicken souvlaki. Dat hebben we bijna iedere dag gegeten! Wat ik leuk vond om te zien is dat bij bijna iedere zaak alle wijnen uit Griekenland kwamen. Die smaakten tijdens de lunch maar wat goed bij de Griekse gerechten! Een broodje gyros bestel je na een dag op het strand bij een van de tavernes langs de kant van de weg. Lekker knapperig en juicy tegelijk en zo van het spit gesneden. Een aantal leuke restaurants aan het strand om te onthouden zijn, zijn: Navagos, Octo, Mare Nostra, Mamalouka, Fiki Fiki en Agora.

Snorkelmaskers mee

Verwacht geen koralen zoals je dat misschien uit Azië kent. Toch zou ik zeker je snorkelmasker meenemen naar Chalkidiki. Vanaf het strand kun je namelijk zo snorkelen en zeker voor jongere kids is er genoeg te zien en ontdekken. Manuel is nu zes en heeft iedere dag meerdere keren gesnorkeld met een speciaal masker voor kinderen. Zo leuk om te zien en samen te doen!

7 X Leuk om te doen tijdens je strandvakantie in Chalkidiki (Griekenland) >> (5)

© Your Little Black Book

Dineer in de tuin van Mnēmes Farm

Farm to table restaurant Mnēmes Farm is met stip de leukste plek om te dineren die niet aan het strand zit. De gerechten die ze hier serveren worden gemaakt met ingrediënten van de eigen boerderij. In de weelderige tuin waan je je bijna bij een hotspot op Ibiza, maar niets is minder waar. Dit bijzondere restaurant zit gewoon in Chalkidiki! Reserveren is een must en dat kan handig via WhatsApp. Op de menukaart vind je pure gerechten zonder frills, maar hier en daar wel afgemaakt met een eetbare bloem uit de kruidentuin. De kip is een must order! Ook met kids is dit restaurant leuk: er zijn verschillende dieren bij de tuin van het restaurant te zien, zoals kippen, eenden en poezen.

7 X Leuk om te doen tijdens je strandvakantie in Chalkidiki (Griekenland) >> (6)

Mnēmes Farm © Your Little Black Book

Ga een dagje naar Thessaloniki

Vind je het leuk om stad en strand te combineren? Ga dan op de dag van aankomst of vertrek naar Thessaloniki. Grote kans dat je of vroeg aankomt of laat pas vertrekt. Met je huurauto rijd je zo richting de boulevard van deze havenstad. Wandel door het oude centrum, ga wat eten bij een taverne of bij het hippe Mamalouka (die trouwens ook een beach club hebben in Chalkidiki). Ik ben een paar keer in Thessaloniki geweest voor een stedentrip en vind het zeker een aanrader om te verkennen!

7 X Leuk om te doen tijdens je strandvakantie in Chalkidiki (Griekenland) >> (7)

Geniet van de zonsondergang en opkomst

Als ik aan Griekenland denk, dan denk ik direct aan de prachtige poederige kleuren van de lucht tijdens de zonsondergang. De heuvels en bergen als een deken op de achtergrond. Vanaf onze suite bij konden we hier ook ’thuis’ van genieten. Al waren de zonsopkomsten daar minstens zo mooi. Met paars, blauw en feloranje en ieder kwartier een ander verloop. Vroeg op de ochtend kun je zelfs de 2033 meter hoge berg Athos zien, twee schiereilanden verderop, die bijna als een vulkaan zo spits is. Geloof mij dat ik heb genoten van deze momenten vanaf ons terras!

7 X Leuk om te doen tijdens je strandvakantie in Chalkidiki (Griekenland) >> (8)

zonsopkomst © Your Little Black Book

Veel plezier bij het plannen van jouw vakantie naar Chalkidiki in Griekenland. Neem voor een zorgeloze strandvakantie vooral een kijkje bij Eliza was here voor de leukste kleinschalige logeeradressen inclusief vlucht en huurauto. Het is ons erg goed bevallen!

Chalkidiki… tot over een paar jaar weer <3.

meer Griekenland tips

7 X Leuk om te doen tijdens je strandvakantie in Chalkidiki (Griekenland) >> (2024)

References

Top Articles
PoE Smite Build 3.25 - Path of Exile: Settlers of Kalguur
Craiglist Mobile Al
Top 11 Best Bloxburg House Ideas in Roblox - NeuralGamer
Is pickleball Betts' next conquest? 'That's my jam'
Beacon Schnider
Evil Dead Rise Showtimes Near Massena Movieplex
Big Spring Skip The Games
Mohawkind Docagent
Emmalangevin Fanhouse Leak
Osrs But Damage
Swimgs Yung Wong Travels Sophie Koch Hits 3 Tabs Winnie The Pooh Halloween Bob The Builder Christmas Springs Cow Dog Pig Hollywood Studios Beach House Flying Fun Hot Air Balloons, Riding Lessons And Bikes Pack Both Up Away The Alpha Baa Baa Twinkle
Slag bij Plataeae tussen de Grieken en de Perzen
Aces Fmc Charting
Bernie Platt, former Cherry Hill mayor and funeral home magnate, has died at 90
Cooking Fever Wiki
Magicseaweed Capitola
Dc Gas Login
Houses and Apartments For Rent in Maastricht
Theresa Alone Gofundme
Imagetrend Inc, 20855 Kensington Blvd, Lakeville, MN 55044, US - MapQuest
Ruben van Bommel: diepgang en doelgerichtheid als wapens, maar (nog) te weinig rendement
Hennens Chattanooga Dress Code
Drift Boss 911
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Free Personals Like Craigslist Nh
4 Times Rihanna Showed Solidarity for Social Movements Around the World
Jackie Knust Wendel
Firefly Festival Logan Iowa
Kaliii - Area Codes Lyrics
Vadoc Gtlvisitme App
Past Weather by Zip Code - Data Table
Manuel Pihakis Obituary
Japanese Pokémon Cards vs English Pokémon Cards
Wbli Playlist
Consume Oakbrook Terrace Menu
Muma Eric Rice San Mateo
Polk County Released Inmates
Naya Padkar Newspaper Today
Regis Sectional Havertys
Anya Banerjee Feet
Ursula Creed Datasheet
Gopher Hockey Forum
Weekly Math Review Q2 7 Answer Key
The Attleboro Sun Chronicle Obituaries
Greg Steube Height
Vci Classified Paducah
Kushfly Promo Code
CPM Homework Help
O'reilly's On Marbach
David Turner Evangelist Net Worth
Bob Wright Yukon Accident
Supervisor-Managing Your Teams Risk – 3455 questions with correct answers
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 5923

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.